Houdt inbrekers buiten de deur

Gaat u deze winter nog op vakantie? Inbrekers houden goed in de gaten wie weg is en wie thuis blijft. Maak het hen niet te makkelijk. Wij hebben een aantal tips voor u om inbrekers buiten de deur te houden.

 1. Doe niet zomaar de deur open
  Kijk liever van te voren wie er voor de deur staat. Dat kan eenvoudig via een klein spionnetje in de deur waar u doorheen kijkt. Bent u minder goed te been, dan kunt u ook een camera in de deur installeren. Wordt er aangebeld, dan ziet u bijvoorbeeld op uw mobiel wie er voor de deur staat.
 • Slimme sensoren op de deur
  Met een bewegingssensor die een felle lamp aan laat springen, of een sirene die afgaat als iemand de deur nadert, schrikt u potentiele inbrekers al snel af.
 • Goede sloten
  Een inkoppertje misschien: goede sloten. Maar hoeveel mensen hebben eigenlijk sloten met een politiekeurmerk? U kunt een goede slotenmaker vragen om bij u thuis te komen en mee te kijken. Kan er nog iets verbeterd worden, waar zou u profijt van hebben? Een inbreker slaat een goed beveiligd huis liever over.
 • Verlichting binnen aan.
  Met een tijdschakelaar op een aantal lampen binnen, en eventueel ook slimme gordijnen die open en dicht kunnen, lijkt het of u gewoon thuis bent. Dit kunnen mooie hulpmiddelen zijn om een vakantieperiode te overbruggen.
 •  
 • Houd goed contact met uw buren.
  Zo kunt u een oogje in het zeil houden voor elkaar. Als u van elkaar weet wie er op vakantie zijn, dan kunt u gelijk de politie bellen als u iets geks ziet. Ook kunnen de buren zorgen dat de post zich niet verzameld achter de voordeur, en de tuin opgeruimd eruit ziet als u weg bent. Allemaal tekenen van een bewoond huis.

Meedenken
Servicepaspoort kan u adviseren over handige producten om uw huis te beveiligen. Wij werken samen met een aantal betrouwbare leveranciers die beveiliging bij u thuis kunnen installeren. Bel ons gerust om met u mee te denken, via 023-89 18 440.