Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen

U woont zelfstandig en naar tevredenheid. U kunt zich nog prima redden en u voelt zich veilig in uw woning en de buurt. Maar er kan een moment komen dat dit verandert. Uw gezondheid wordt iets minder, misschien gaat u lastiger lopen of u bent meer afhankelijk van hulp van anderen.

Alles vragen
Op de markt zijn diverse specialisten aanwezig. U kunt hen vragen stellen over wonen, zorg en welzijn. Vraag bijvoorbeeld naar de Blijverslening voor huiseigenaren of de verhuisregeling ‘Ouder worden & Prettig wonen’. Ook vindt u er informatie over zorg aan huis , mantelzorgondersteuning, voorzieningen in huis zoals trapliften en douchestoelen en hulp in de huishouding. Het Rode Kruis vertelt u over veilig wonen en online veiligheid. Ook is er een demonstratie van handmassages die een prachtig middel zijn om contact te maken met een dementerende oudere.

Activiteiten in uw buurt
BUUV en Kennemerhart vertellen u over verschillende activiteiten en mogelijkheden in uw buurt. Ook kunt u informatie krijgen over de Roze Salon en is er informatie over Jong voor Oud, waar jongeren ouderen kunnen helpen met allerlei klussen of eenzaamheidsbestrijding. Er staan energiecoaches voor u klaar met tips en adviezen en informatie over verschillende financiële regelingen als u een laag inkomen heeft.

Waar en wanneer?

  • voor bewoners in Parkwijk en Zuiderpolder
  • dinsdag 26 november 2019
  • van 13.30 uur tot 16.00 uur
  • wijkcentrum Alleman, Jan Sluyterslaan 11, in Haarlem 

De toegang is gratis en een kopje koffie of thee staan voor u klaar. Ook kunt u een gratis broodje of een kopje soep krijgen.