Introductie – Anja de zeehond toert door Zorgbalans

Anja de zeehond is gestart met haar tournee langs Zorgbalanslocaties. De knuffelrobot nam als eerste een kijkje in Ontmoetingsgroep Bloemenstroom. Nieuwsgierig? Haar avonturen zijn te lezen in deze nieuwe serie van weblogs.

Anja is een sociale robot, die van oorspronkelijk de naam ‘Paro’ draagt. Ze is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met dementie. Maar de knuffelrobot is ook goed inzetbaar voor bijvoorbeeld personen met autisme of voor mensen met een meervoudige handicap. Anja is vernoemd naar voormalig Zorgbalans bestuurvoorzitter Anja Schouten. Ze staat voor warmte, vasthouden, positief blijven, vernieuwen en het maken van verbinding, ook als dat moeilijk is.

Anja is een donzige witte jonge zeehond, met prachtige donkere ogen en lange wimpers. Onder haar aaibare witte vacht heeft ze allerlei sensoren die reageren op geluid en spraak, licht, beweging en druk (aaien of knuffelen). De robotzeehond leert tijdens het gebruik en past zich aan de gebruikers aan. Wanneer ze een tijdje genegeerd wordt, gaat ze slapen en kan een aanraking haar weer tot leven wekken.

Zeehond Anja logeert een tijdje in Bloemenstroom..Daarna zal ze kennismaken met mensen in andere locaties van Zorgbalans. Servicepaspoort vindt het belangrijk dat iedereen kan ervaren wat technologie in de zorg kan betekenen en kan leren van nieuwe mogelijkheden. De eerste ervaringen laten al zien dat Anja een enorm succes is bij de mensen die ze heeft ontmoet.

Wilt u meer lezen over Anja’s avonturen, lees dan ook de rest van de blogs.