Makkelijker opruimen

Opruimen leuk vinden? Er zijn genoeg mensen die ervan houden. En een hoop mensen die het als noodzakelijk kwaad zien. Voor deze laatste groep hebben we vijf tips voor een opgeruimd huis:

 
 1. 1. Kleine klusjes
  In één keer een hele woning opruimen, dat lukt bijna niemand. Slimmer is om de klus op te delen in kleine klusjes. Bijvoorbeeld: vandaag ruim ik de keukenkastjes op, overmorgen neem ik de gangkast onder handen. Ook met kleine stapjes komt u tot een opgeruimd huis.
 2.  
 3. 2. Doe het samen
  Samen opruimen is een stuk gezelliger. Nodig een vriend(in) uit, of wellicht wil uw kind langskomen, en ga aan de slag. Sommige spullen roepen herinneringen op, die tot waardevolle gesprekken kunnen leiden. En iemand anders kijkt met een neutraler blik naar uw spullen en dat kan helpen om toch eens wat spullen naar de kringloop te brengen. Resultaat: een ruimtelijk huis en een leuke middag.
 4.  
 5. 3. Beloon uzelf
  Gaat u alleen aan de slag, dan helpt het wellicht om een beloning in het vooruitzicht te hebben. Misschien staat u zichzelf toe eindelijk die mooie bureaulamp te kopen, zodra er ruimte is in het kantoor. Of gaat u na het doorlopen van de linnenkast met een drankje en stuk chocolade in de zon zitten.
 6.  
 7. 4. In beweging
  Sommige mensen helpt het om zich bewust te zijn van het effect op hun lichaam. Stoffen kunt u misschien dansend doen, dat is zowel leuk als goed voor uw spieren en conditie. Met een uur flink opruimen verbrandt u al snel honderden calorieën. Dat is toch leuk om te weten.
 8.  
 9. 5. Besteed het uit
  Wilt u graag een opgeruimd en sfeervol thuis creëren, maar lukt het u niet goed zelf? Nobilis kan de perfecte hulp voor u uitzoeken, zodat u er geen omkijken naar hebt. Bel hen via 023 – 5100 333. Als lid van Servicepaspoort krijgt u 10 procent korting op diensten van Nobilis.*

* De korting geldt voor de eerste 3 maanden