Nieuw ontmoetingscentrum Tempo Doeloe

Tempo Doeloe, de tijd van vroeger. Welkom in dit nieuw ontmoetingscentrum van Zorgbalans speciaal voor Indische ouderen met een haperend brein. Tempo Doeloe focust op muziek, heerlijke Indische gerechten en het delen van kostbare herinneringen. Het is een plek waar je begrepen wordt en je veilig kunt voelen.

“Wat dit initiatief uniek maakt is dat we de culturele en historische achtergrond van deze ouderen begrijpen, omdat we zelf ook Indisch zijn,” vertellen Boukje Langhof en Michelle van Iersel. “We hebben aan een blik, een geur, een geluid of een woordje als ‘adoeh’ al genoeg om te kunnen meebewegen en te kunnen aansluiten.”

Het programma is afgestemd op specifieke behoeften. Zo staan herinneringen centraal, de ouderen worden uitgenodigd om hun verhalen en ervaringen te delen in een liefdevolle en ondersteunende omgeving. Daarnaast vormen ze een warme, ondersteunende gemeenschap waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe vrienden kunnen maken en samen de rijke Indische cultuur kunnen vieren. De Indische ouderen hebben veel meegemaakt, van de oorlog tot de gedwongen verhuizing naar Nederland, en het is van essentieel belang om een omgeving te creëren waarin zij zich veilig en begrepen voelen.

U bent elke laatste maandag van de maand van harte welkom. De eerstvolgende data zijn: maandag 18 december 2023, maandag 29 januari 2024 en maandag 26 februari. OC Lieflijk Indië aan de Vilniusstraat 3 in Haarlem. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met 06 38511907 of m.van.iersel@zorgbalans.nl.