Rode Kruis aan huis

Een ongeluk thuis zit vaak in een klein hoekje. U stapt even snel op een krukje om iets te pakken. De kokend hete theepot past maar nét op het wiebelende bijzettafeltje. Of de randen van de vloerkleden vormen een drempel middenin de kamer. 

Vaak gaat het gelukkig goed. Maar gaat het een keer fout, dan is het vaak ernstig. U breekt een heup, verbrandt uw hand of loopt blauwe plekken op. Het Rode Kruis gaat dit jaar bij de mensen thuis langs, om met u mee te denken over hoe het thuis veiliger kan. Misschien ook iets voor u?

Voorkomen is beter dan achteraf genezen. Een vrijwilligers van het Rode Kruis kijkt daarom rond in huis waar een ongeluk kan gebeuren. Losliggende kabels, rookmelders die al een tijd niet getest zijn. Welke oplossingen zijn er, en hoe regelt u die? Ook praat de vrijwilliger met u over situaties waar u geen invloed op heeft. Extreem winterweer bijvoorbeeld, of een stroomstoring. Wat kunt u in dat geval doen, bij wie kunt u terecht? En mocht u toch wel een keer vallen, wie kunt u dan bereiken? Samen met de vrijwilliger maakt u een lijst van contactpersonen: van brandweer tot bijvoorbeeld de buurvrouw. Veilig idee om zo’n lijst bij de hand te hebben.

Ook een bezoek aan huis?

U kunt zich opgeven voor het Rode Kruis aan Huis bezoek. Samen met een vrijwilliger en met behulp van een checklist bespreekt u tijdens dat bezoek hoe u thuis veiliger kunt leven. Meld u per mail of telefonisch aan via onderstaande contactgegevens. Het huisbezoek kost u niets.

  • IJmond:  Erik Hartendorf, ehartendorf@rodekruis.nl of 06 – 53 58 45 00
  • Haarlem: Sandy van Bakel, svanbakel@redcross.nl of 023-5411615
  • Zandvoort en Haarlemmermeer: Marianne Warmerdam, mwarmerdam@redcross.nl of 06-13776385