Servicepaspoort en het coronavirus

Het nieuwe coronavirus roept een hoop vragen op bij onze leden. Daarom vertellen we u graag dat we er bij Servicepaspoort alles aan doen om er op allerlei manieren voor u te zijn. Veel van onze diensten zijn namelijk erg belangrijk voor u. We vinden dat die voor u beschikbaar moeten blijven. Zo zorgen we ervoor dat u nog steeds uw maaltijden aan huis, hulp aan huis of bijvoorbeeld alarmopvolging ontvangt.

Lichamelijk contact

Onze dienstverleners doen er alles aan om u van dienst te blijven zijn. Of om zelfs nog een extra stapje voor u te doen. Weet u bijvoorbeeld dat sommige van onze maaltijdleverancier ook boodschapjes voor u mee kunnen nemen? Of dat onze leverancier Van der Weijden boodschappen aan huis kan brengen? Wel zijn zij terughoudend in lichamelijk contact. Zo schudden ze bijvoorbeeld geen handen en geven u liever niet direct iets aan. Bent u verkouden of hoest u? Laat dit van te voren weten aan de leveranciers. Zo kunnen zij extra voorzorgmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze ziek worden en later andere mensen aansteken.  

Lichamelijk contact vermijden we ook door alle MBvO-lessen af te lassen. Zeker tot 6 april kunt u geen lessen volgen.

Alarmering

Vanzelfsprekend kunt u ook nu op onze alarmering vertrouwen. Drukt u op de alarmknop voor hulp, dan krijgt u contact met de alarmcentrale. Heeft u naast de alarmknop ook een abonnement voor alarmopvolging? Er komt dan nog steeds professionele hulp uw kant op in geval van nood. Wilt u alarmering aanvragen, dan kan dat gewoon. We komen ook in deze tijd een alarmknop bij u installeren.

Hulp nodig?

Durft u de komende weken niet naar buiten voor bijvoorbeeld boodschappen? We kunnen u op verschillende manieren helpen, dus bel ons gerust. Zo kunnen we u naar BUUV verwijzen, waar een vrijwilliger wordt gezocht om u te helpen. We kunnen u in contact brengen met leveranciers die (boodschappen) aan huis bezorgen. Ook kunt u via ons particuliere hulp inschakelen: iemand die u met uw specifieke vraag komt helpen. U kunt ons bereiken via info@servicepaspoort.nl en 023-8918440.

Beleid Zorgbalans

Voor meer informatie over het beleid van Zorgbalans verwijzen we u naar de nieuwspagina van Zorgbalans. Daar leest u onder meer over maatregelen in de thuiszorg en bijvoorbeeld regels rondom bezoek in een woonzorgcentrum.

Geplaatst 18-03-2020