Thuiszorgwinkel slaapadvies

Voor jong en oud geldt: goed slapen is ontzettend belangrijk. Daarom organiseert thuiszorgwinkel Medipoint opnieuw de slaapadviesdagen. Op deze dagen zijn er slaapexperts in de winkel die met u meekijken naar uw slaaphouding. Tijdens de slaapadviesdagen is er een groot assortiment bedden, bedbodems, matrassen en kussens om uit te proberen. Welke slaapoplossing past het best bij u?

Dick van Rijn is slaapspecialist bij Medipoint en heeft een aantal adviezen voor een gezonde nachtrust. “Als u een tijdje op een harde ondergrond ligt, dan voelt u dat op bepaalde lichaamsdelen meer druk zit. Bijvoorbeeld op uw achterhoofd, bij de ruggengraat, het stuitje en de hielen. Als u op uw zij gaat liggen voelt u uw heup, schouder en enkel. Dat zijn de drukpunten van het lichaam. Een goed matras zorgt ervoor dat het gewicht van uw lichaam zoveel mogelijk wordt verdeeld. U zakt er als het ware een stukje in weg en dat heeft positieve effecten.”

Een van de tips die Van Rijn vaak geeft is het wisselen van slaaphouding. “Word u in de ochtend wakker met pijn? Probeer dan eens een andere slaaphouding, waarmee u de druk op de drukpunten vermindert. Ga bijvoorbeeld niet in een hoek van 90 graden op uw zij liggen, maar kies voor een slaaphouding waarbij u met de heupen op 30 graden ligt ten opzichte van het matras.

Goede ventilatie
Door uw matras en beddengoed elke dag te ventileren, behoudt u stevigheid van de materialen. “Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit langer behouden blijft”, aldus Van Rijn. Hij geeft aan dat matrassen een levensduur van zo’n 10 jaar hebben. In die jaren krijgen ze best wat te verduren. “We verliezen liters vocht door onze adem en met ons zweet, we slapen veelal in dezelfde houding. Na die 10 jaar is een matras wel echt aan vervanging toe.”

En op zo’n moment kunt u bij Medipoint goed terecht voor advies bij uw persoonlijke situatie. Van Rijn: “Mensen die minder mobiel zijn en minder goed kunnen draaien kunnen bijvoorbeeld voor een drukverlagend koudschuimmatras kiezen.” Op de Medipoint slaapadviesdagen is alles te testen en kunt u op elk matras proefliggen. Kies een dag uit die u uitkomt, in een winkel die bij u in de buurt zit: via deze link.