Tips voor een fleurig balkon

Ook een kleine buitenruimte kan een verlengstuk van uw woonkamer zijn. Een groene plek waar u ontspannen iets drinkt of lekker in de zon zit. Hoe maakt u het balkon zo groen mogelijk, zonder dat u teveel aan ruimte inlevert? Wij hebben een aantal tips voor u. Onder andere over klimplanten, kunstgras en vogelvoer. Lees alle tips hier.

  1. Klimplanten zijn goede hangplanten. Zet een klimplant in een hangende pot en plaats deze hoog aan een muur of afdakje. Zo heeft u prachtige bloemen op uw balkon, die bijna geen ruimte innemen. Of wat dacht u van tomaatjes die hangen of rode pepertjes?
  2. Goede balkonbakken kunt u ook aan de buitenkant van uw balkon hangen. Stop ze vol bloemen of groene planten. Zo geniet u zelf van het groen, en de mensen die langslopen ook.
  3. Verticaal tuinieren is een trend in tuinland en ideaal voor uw balkon. Er zijn speciale verticale rekken, bakken en zakken te koop die u aan een muur kunt hangen. U kunt hier volop bloemen kwijt, of juist kiezen voor allemaal verschillende kruiden.
  4. Door voor één grote plant te kiezen in een bak op de grond, in plaats van allemaal kleine potjes, bespaart u vaak ook ruimte. Daarnaast zorgt deze keuze er ook voor dat uw balkon groter oogt.
  5. Hang ook een paar lekkere hapjes of vetbollen voor de vogels op. Al snel weten zij uw balkon te vinden, wat vrolijkheid brengt. Ook in de wintermaanden.
  6. In plaats van tegels of een buitenkleed kunt u ook kiezen voor kunstgras op de grond. Tegenwoordig zijn er heel mooie soorten te koop. Dit maakt uw balkon direct een stuk groener en neemt verder geen ruimte in.
  7. Heeft u hulp nodig bij het verpotten, het ophangen van potten of het inrichten van uw balkon? Onze partner Nobilis kan u hierbij helpen. U huurt al iemand in vanaf 1 uur.