Wandel mee

Vanaf donderdag 2 mei kunt u meedoen aan een 20-weekse wandeltraining speciaal voor mensen met diabetes. Onder begeleiding van een professionele wandeltrainer bereid u zich in een groep van maximaal 30 mensen voor op de Nationale Diabetes Challengein september 2019. De training is een initiatief van SportSupport, Dock en verschillende zorgverleners uit de regio.

 

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor mensen met diabetes. Regelmatig sporten kan complicaties op latere leeftijd voorkomen. De wandeltraining waaraan u kunt meedoen, helpt niet alleen om regelmatig te bewegen, het vraagt ook aandacht voor de ziekte. Het uiteindelijke doel is namelijk om in de week van 25 t/m 27 september 2018 gezamenlijk de slotweek van de Nationale Diabetes Challenge te lopen. De finale hiervan vindt plaats in Den Haag.

Meedoen?

Kom naar de gratis informatieavond in Wijkcentrum De Wereld in Haarlem. Daar krijgt u meer informatie en kunt u zich direct inschrijven. De avond is op maandag 8 april, om 19.30 uur. U kunt zich ook inschrijven of meer informatie vragen aan Lucia Grooff: Lgrooff@sportsupport.nl of tel 023-3037238.

Data en kosten
– Wat: Vanaf 2 mei, elke donderdag om 19.00 uur, een uur wandelen in een groep. Dat doet u samen met medewerkers van het Spaarne Gasthuis, Dock en diverse fysiopraktijken.
– Kosten: 1,50 euro per wandeling en 5 euro voor de finish
– Meer info: www.nationalediabeteschallenge.nl