Wandel mee

Vanaf donderdag 17 mei kunt u meedoen aan een 20-weekse wandeltraining speciaal voor mensen met diabetes. Onder begeleiding van een professionele wandeltrainer bereid u zich in een groep van maximaal 30 mensen voor op de Nationale Diabetes Challenge

 in september. De training is een initiatief van SportSupport, Dock en verschillende zorgverleners uit de regio.

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor mensen met diabetes. Regelmatig sporten kan complicaties op latere leeftijd voorkomen. De wandeltraining waaraan u kunt meedoen, helpt niet alleen om regelmatig te bewegen, het vraagt ook aandacht voor de ziekte. Het uiteindelijke doel is namelijk om in de week van 6 t/m 29 september 2018 gezamenlijk de slotweek van de Nationale Diabetes Challenge te lopen. De finale hiervan vindt plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Meedoen?
Kom naar de gratis informatieavond ‘Diabetes en Bewegen’ in Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid. Daar krijgt u meer informatie en kunt u zich direct inschrijven. De avond is op woensdag 18 april, om 19.30 uur. U kunt zich ook inschrijven of meer informatie vragen door een mailtje te sturen naar Lucia Grooff: Lgrooff@sportsupport.nl of tel : 023-5260302.

Data en kosten
– Wat: Vanaf 17 mei, elke donderdag om 19.00 uur een uur wandelen in een groep. Dat doet u samen met medewerkers van het Spaarne Gasthuis, FysioExpert en fysiotherapie Teding van Berkhout.
– Kosten: 1 euro per wandeling en 5 euro voor de finish
– Meer info: www.nationalediabeteschallenge.nl