Zorgbalans zet tablets in bij zorg voor cliënt

foto client bij Zorg op afstandSinds kort kunnen de Thuiszorg Buurtteams van Zorgbalans een tablet inzetten bij de zorg en ondersteuning van hun cliënten. De tablet is speciaal ontwikkeld voor ouderen om contact te houden met zorgmedewerkers, vrienden en familie. Eenvoudig in gebruik, geschikt voor digibeten en prachtig vormgegeven.

Gratis uitproberen
Aankomend jaar kunnen 25 cliënten de tablet gratis uitproberen. Enige eis is dat de thuiszorgmedewerkers en de cliënt de tablet, Compaan genaamd, in dat jaar intensief gebruiken. Zo doet Zorgbalans ervaring op met beeldschermzorg. Doel is om de mogelijkheden verder te ontwikkelen en de Compaan vervolgens breder in de ouderenzorg in te zetten.

Makkelijker sociaal contact
De verwachting is dat de tablet het welzijn van de cliënt ver­hoogt. Het vergemakkelijkt het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld doordat kleinkinderen en vrienden hun foto’s kunnen delen, berichten kunnen sturen en beeldbellen. Thuiszorgmedewerkers, familie en mantelzorgers kunnen op afstand volgen wat de cliënt op de tablet doet. Herinneringsmeldingen, de agenda, beeldbellen en geheugenspelle­tjes verhogen de zelfredzaamheid van de cliënt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Zorgbalans, bereikbaar via telefoonnummer 023- 8918918.