Coronatest voor mantelzorgers

Iedereen kan zich vanaf 1 juni laten testen op het coronavirus. Bent u mantelzorger, dan is het niet vanzelfsprekend dat u de deur uit kunt om een test te laten doen. Speciaal voor u organiseert Tandem testen aan huis. Dit doen zij samen met Zorgbalans, de GGD Kennemerland, en de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

In deze tijd komt veel van de zorg op schouders van mantelzorgers. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid, en kunt u niet naar een teststraat gaan, dan kunt u zich aanmelden voor een thuistest van Tandem. Deze testen zijn speciaal voor mantelzorgers die hun naaste niet alleen kunnen laten, of die bijvoorbeeld zelf beperkt mobiel zijn.

Een voorwaarde om getest te kunnen worden is dat er sprake moet zijn van klachten die passen bij COVID-19. Denk aan koorts, luchtwegklachten, hoesten, verkoudheid, niezen, verlies van reuk en/of smaak of kortademigheid. De testen in de thuissituatie worden afgenomen door een speciaal Corona-thuiszorgteam van zorgorganisatie Zorgbalans.

Test aanvragen

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor deze test bij Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning. U bereikt Tandem via het telefoonnummer 023- 891 0610 op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur.